Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната РЗИ.

Георги Димитров

Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен  на площад „Княз Александър I“, а в почивните дни ще се намира на Летище София - Терминал 1.

Работното му време ще е всеки ден от 9:00 до 18:00 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ. За това съобщава  кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук.

Георги Димитров

Фандъкова благодари на фондация "Благотворителност и милосърдие", която е дарила мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция. Кметът посочва, че за нея е важно да бъде предложен лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу коронавирус, да го направят.

Георги Димитров

Георги Димитров

„Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за през този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове. Инициативата за ваксинация в МОЛ-а дойде от техните управители, като се надяваме, че и други ще се включат“, отбелязва столичният кмет.

Георги Димитров

Георги Димитров

По думите й е важно да използваме пролетта и лятото така, че възможно най-голям брой хора да се ваксинират. „Колкото по-голям е техният процент, толкова по-лесно ще посрещнем есента и зимата, без да стигаме до нова вълна на заразени и тежки ограничителни мерки“.

Фандъкова апелира гражданите да се ваксинират и припомня, че разполагаме с достатъчно ваксини и всеки може да избере ваксината, която предпочита или му е препоръчана от неговия личен лекар.
БТА