/ Анита Иванова
Концертът "Заедно за Украйна" беше под патронажа на президента Румен Радев
Само ден след отбелязване празника на театъра (27 март), когато бяха раздадени наградите "Икар", на сцената на Народен театър "Иван Вазов" в столицата, се състоя концерт в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. 

Концертът "Заедно за Украйна" беше под патронажа на президента Румен Радев. Всеки един в залата имаше възможност да изпарти 1 лв. чрез sms, както и бе посочена банкова сметка, където може да се преведе определена сума пари. Събраните средства ще бъдат предоставени на Българския червен кръст.

Сцената на театъра придаваше допълнително въздействие от декора - висящи камбани от тавана.

Биг бендът и смесеният хор на БНР заедно със специални гости и солисти представиха виртуозни изпълнения в продължение на час и половина. Едно от изпълненията беше това на Тамара Калинкина от Киевската национална опера, която вече е част от екипа на Държавна опера в Стара Загора. Сред солистите се изявиха певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов.

Сред официалните гости бяха кметът на София - Йорданка Фандъкова, вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, председателят на СОС Георги Георгиев.

Водещи на събитието бяха актьорите от Народния театър Анна Пападопулу и Павел Иванов, които презентираха всяко следващо изпълнение с откъс от стих.