Уволниха шефа на „Екоравновесие“, предстои да се избере негов наследник
Уволниха шефа на „Екоравновесие“, предстои да се избере негов наследник / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Уволниха шефа на „Екоравновесие“, предстои да се избере негов наследник
51574
Уволниха шефа на „Екоравновесие“, предстои да се избере негов наследник
  • Уволниха шефа на „Екоравновесие“, предстои да се избере негов наследник

Шефът на столичното общинско предприятие „Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев е уволнен. Сред мотивите за отстраняването му от поста са временното затваряне на приюта в Сеславци преди месец и намаляването на екипите за залавяне на бездомните кучета в София. Това каза за Дарик кметът на София Йорданка Фандъкова. На негово място ще бъде назначен д-р Манол Нейков, който също е ветеринарен лекар със солиден опит в областта, обясни още кметът. Предшественикът на Кърджев - Петър Петров, беше уволнен миналата година заради злоупотреби и нарушения, които бяха констатирани при общинска проверка.

Д-р Илиян Кърджев е дисциплинирал предприятието, но трябва да се работи динамично и бързо, обясни още Фандъкова. „Да не се оправдаваме и оплакваме, а да вършим работа и най-вече да има много сериозен контрол. Не мога да допусна да се намаляват ловни екипи тогава, когато всъщност нашата политика е за засилена масирана кастрация и правим допълнителна организация с включването на ветеринарните клиники и лекари с конкурси по райони", каза Фандъкова и допълни, че трябва човек, който да работи много интензивно. Кметът обясни, че в предприятието под управлението на Кърджев няма някакви драстични нарушения, но иска да се работи качествено и бързо.

Новият директор д-р Манол Нейков има опит в подобни структури към Министерството на отбраната, каза още кметът и заяви, че очаква от него интензивна работа и контрол, както и комуникация с всички организации за защита на животните, за да се работи в една посока и да се постигат по-бързо резултати.