Шофьорът на превозното средство е с изгаряния
Тир се запали на автомагистрала "Тракия" и изгоря. Инцидентът е станал на 75 км на магистралата между Пазарджик и Ихтиман. Образувало се е километрично задръстване на пътното платно. Движението се извършва само в изпреварващата лента.

Сигналът е подаден към 2.30 през нощта и веднага на място са били изпратени два противопожарни автомобила, които са потушили пламъците. Тирът се е запалил в движение. 


 
Тежкотоварният камион е превозвал платове и пластмасови изделия от Турция към Сърбия. Стоката и цялото превозно средство се изгорели напълно. Шофьорът, който е 24-годишен сръбски гражданин, е получил обгаряния по краката. Той се е опитал сам да гаси пламъците. По думите му огънят е тръгнал от задната част на ремаркето.
 
Пламъците са обхванали и суха трева в банкета, насочили са се и към близките ниви.

Все още част от запалилата се стока има тлеещ дим и това налага на място да остане още един екип на пожарната. Тежка техника се опитва да изтегли изгорелия камион от пътното плътно.

По-рано зрители на NOVA съобщиха, че почти 8 км е задръстването на автомагистрала „Тракия” при 37-ми километър след Ихтиман, в посока София.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня