/ БТА

"Две години Украйна отбранява хората, границите и достойнството си от варварско нашествие. Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война срещу Украйна. Режимът в Кремъл разруши мира и със сила се опита да ревизира международния ред". Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук.

"На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в София й казах, че украинското знаме ще се вее на общината редом с българското и европейското, докато украинските мъже и жени бранят нашите европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство", посочи Терзиев.

По думите му в момента само в София живеят около 5 000 украински граждани. "Надявам се, че скоро Украйна ще бъде отново мирна и свободна страна. Ние ще продължим подкрепата за прогонените от домовете им от войната, докато е възможно те да се приберат отново в родината си", добави столичният кмет. Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня