/ БГНЕС
Получихме политическо позициониране, обвинение как било непрозрачно и заяждане. Това каза кметът на София Васил Терзиев в отговор на думите на Георги Георгиев от ГЕРБ, който го обвини, че е постъпил "изключително неуважително", напускайки работната среща за Бюджет на столицата.

"Надявахме се днес да имаме продуктивна среща с общинските съветници, в която да ги запознаем с основните насоки в бюджета. Да видим от какво те имат нужда, какво биха искали да видят като подобрение, за да бъде по-прозрачен процесът за всички. Но получихме политическо позициониране, обвинение как било непрозрачно и заяждане", каза кметът.

ГЕРБ иска извинение от кмета на София

По думите му Бюджет 2024 г. на София е "без идеята, че е съвършен". "Искаме да го направим заедно по-добър. Това е жив документ, който постоянно трябва да се подобрява", допълни той.

Според него не е изненадващо, че е напуснал залата, в която се е провела работната среща. "Те не се съобразиха с молбите ми. Когато говорим за диалогичност, права и уважение, то трябва да има две страни в процеса. Надявам се, въпреки не много успешния ни диалог днес, това в последствие да бъде подобрено и да работим заедно", заяви Терзиев.