/ БГНЕС
Настояваме кметът на София Васил Терзиев да се извини незабавно на Общинския съвет и да си вземе бележка, заяви Георги Георгиев от ГЕРБ на извънреден брифинг. Това искане от политическата партия идва след - по думите на Георгиев "изключително неуважителна" постъпка от страна на кмета.

"Бяхме поканени от кмета на Столична община Васил Терзиев на работна среща, на която да обсъдим предложения Бюджет на столицата за 2024 г. Въпреки настояването на всички групи заседанието да се излъчва на живо, Терзиев еднолично забрани това", допълни общинският съветник от ГЕРБ. 

По думите му кметът Терзиев си тръгнал на 15-ата минута от началото на обсъждането на Бюджета след зададени въпроси от групата на ГЕРБ-СДС. "Въпросът, на който кметът на София не можа да отговори, е дали ще има поне една нова детска градина в Бюджета за догодина, извън тези, които ние бяхме планирали. Два пъти Терзиев каза, че не знае. На въпрос какво е предвидено в Бюджета за спорт през тази година, кметът на София стана и си тръгна", каза още Георгиев.

Терзиев с предложение за 15% увеличение на заплатите в градския транспорт, протестиращите искат повече

Той оцени постъпката на кмета като "изключително неуважителна" и според него това показва защо СОС не работи.

Припомняме, че Терзиев обеща увеличение на заплатите на служителите в градския транспорт с 15%. "Откъде обещаните от него 40 млн. лева от бюджета ще бъдат дадени? Парите ги няма в бюджета. И не отрекоха, че ги няма там, но тези пари за увеличение на заплатите са необходими. Днес чуваме съветник от "Демократична България", който е казал, че ще увеличат приходите от карти и билети. Означава ли това, че ще има поскъпване?", запита Георгиев.