„Нека да създадем временна комисия в Столичен общински съвет, която да се занимава с казуса относно неработещите лифтове, водещи до Витоша”. Това предложи кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев предложи в тази комисия да бъдат представени всички групи от СОС. “Нека да направим конкретен план, който да бъде подкрепен от всички,” предложи още Васил Терзиев.

„Витоша ски“ с призив към Столична община за Княжевския лифт

ГЕРБ-СДС
предложиха преустановяване на договора с “Витоша ски”, която стопанисва лифтовете, водещи до Витоша, фирмата да заплати неустойки по него и въпросът да бъде повдигнат пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ).

Лифт Симеоново
БГНЕС

Премиерът възложи на ДАНС проверка по казуса със Симеоновския лифт

От ПП-ДБ-СС контрираха, казвайки, че договорът не защитава обществения интерес и ако въпросът бъде повдигнат в съда, то Столична община ще бъде вкарана в правен казус.

От БСП предложиха идната седмица да се проведе извънредна транспортна комисия, на която да бъдат изслушани заинтересованите страни.

Столичният общински съвет (СОС) проведе извънредно заседание по повод изясняване на обстоятелствата в периода 2007-2024 г., довели до постоянното спиране на работата на всички въжени съоръжения, осигуряващи достъпа от София до Природен парк „Витоша“, се посочва в сайта на Столичната община.
БГНЕС