/ БГНЕС, архив
Столичният общински съвет решава дали да приеме предложението от столичния кмет Йорданка Фандъкова да бъде подписано тригодишно споразумение, което да гарантира повишаване заплатите на служителите в градския транспорт с по 10% в следващите три години.

Това предложение беше направено от кмета след няколко срещи на Столичната община със „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „МЕТРОПОЛИТЕН“ ЕАД, „Център за градска мобилност“ ЕАД, синдикатилистите от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Вдигат заплатите на шофьорите в столичния градски транспорт

Местният парламент ще трябва реши да позволи ли на общината да кандидатства по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ за „Подобряване качеството на атмосферния въздух“.

Дневният ред на заседанието на общинските съветници се състои от 98 точки, като са включени и 10 допълнителни. В рамките на точките съветниците ще гласуват предложения за присъждане на отличие „Значка на София“ на проф. Николай Жечев, на режисьора Николай Георгиев, на културното аташе на Франция в България Пиер Гийме, съветника по сътрудничеството и културната дейност на френското посолство в България и Директор на Френския културен институт Фабиен Флори.

С 10% по-високи заплати в столичния градски транспорт

Ще бъдат гласувани и номинации за присъждане на „Почетен гражданин на София“.

Със знака ще бъдат удостоени акад. Георги Минчев, посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел, директорът на Гьоте - институт България Енцио Ветцел и известният български алпинист Николай Петков.

На заседанието ще стане ясно и дали общинските съветници ще се съгласят в София да се постави бюст – паметник на Капитан Петко Войвода.
БГНЕС