„Софийска вода“, част от Веолия, вече предлага на своите потребители най-новия и модерен начин за плащане на сметки директно през клиентския им профил, съобщиха от дружеството.

Услугата по иницииране на плащане чрез т.нар. „отворено банкиране“ е най-бързият, лесен и сигурен начин за плащането на битовата сметка на пазара, съответстващ на най-новите световни стандарти за дигитално обслужване на клиенти.

Къде няма да има вода в София

За потребителите това означава, че могат да плащат сметките си за вода още по-лесно и бързо. IRIS Pay by Click позволява на клиентите да изберат от коя банкова сметка искат да наредят плащането за сметката си за вода, директно през личния си профил в уебсайта без да въвеждат банкови детайли.

Тоест лащането на сметката за вода става от избрана сметка на клиента към сметката на „Софийска вода“, но за разлика от конвенционалния банков превод, тук става буквално с две-три кликвания, в рамките на секунди.

Тази опция не изисква нито предварителна заявка на услугата, нито допълнително заплащане или регистрация. Единственото условие е потребителят да има активно онлайн банкиране.

Високата цена на тока е на път да удави ВиК сектора у нас


С интегрирането на IRIS Pay by click „Софийска вода“ е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа, която реализира решение за иницииране на плащане от търговеца, базирано на ревизираната европейска Директива за платежни услуги (PSD2), в сила от 13 януари 2018 г. 

Опцията IRIS Pay by click вече е достъпна в личните профили на потребителите, а до дни се очаква да е налична и в мобилното приложение „Моята вода“ за iOS и Android. „Софийска вода“, част от Веолия, планира да надгради тази услуга като направи възможно плащането на сметката директно през получената електронна фактура за вода.