СО ще плати 20 000 лв. хонорар на Васил Найденов за новогодишния концерт?
СО ще плати 20 000 лв. хонорар на Васил Найденов за новогодишния концерт? / Sofia Photo Agency, архив

20 хил. лв. хонорар ще плати Столичната община на естрадния певец Васил Найденов за участието му в традиционния концерт на Нова година, организиран от БНТ. Това се посочва в доклад на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Малина Едрева, а предложението предстои да се гласува на заседанието на съвета в четвъртък.

Импресариото на Васил Найденов - Ивайло Манолов, заяви за Дарик, че изпълнителят все още няма сключен договор за участие в Новогодишния концерт на площад „Княз Александър първи". Манолов обясни, че преговорите за участието на изпълнителя в концерта би трябвало да приключат до седмица и едва тогава Найденов ще може да коментира заделената сума за хонорара му.

Общината заделя общо 50 хил. лв. за хонорари на част от изпълнителите в новогодишната нощ. Поп певецът Миро ще получи 12 хил. лв. за изпълнението си, Елица Тодорова - 7 хил. лв., Стоян Янкулов - 5 хил. лв., а естрадно-духов оркестър Севлиево - 6 хил. лв., които се отпускат от общината от икономии от бюджета на дирекция „Култура".

За втора поредна година общината ще спонсорира и провеждането на „Рок Коледа" с 20 хил. лв. Събитието представлява 5-часов музикален маратон с участието на български рок изпълнители и симфоничен оркестър.