/ iStock/Getty Images
Той е с повдигнато обвинение
Прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда срещу 27-годишен мъж, за това, че е ограбил жена, като е употребил за това сила, съобщиха от обвинението.

В обвинителния акт е посочено, че обвиняемият и жената се запознали в столично заведение през май 2022 г. На 25 май 2022 г. той поканил пострадалата в дома си. Тя се съгласила и около 16:30 часа отишла в апартамента му, където двамата започнали разговор на общи теми.

Без видима причина, обвиняемият е станал агресивен, заявил на пострадалата, че „иска кеш“ и се нахвърлил върху нея, докато тя седяла на стол пред бюро. Започнал да скубе косата ѝ и да я блъска към бюрото, до което тя била седнала на стола.

Млад мъж преби приятелката си в Лом и я ограби

Така той взел от нея мобилния ѝ телефон и две връзки с ключове. Издърпал и събул дънковите ѝ къси панталони, в които било портмонето ѝ с пари и лични документи.

Пострадалата се опитала да изтръгне вещите си от ръцете на обвиняемия, но той продължил да ги държи, да скубе и я бута и така я избутал до външната страна на входната врата, след коетоя я заключил.

Пострадалата се озовала полусъблечена и боса сама на входната площадка без телефон, без пари, без ключове и лични документи. Междувременно минал съсед, който ѝ дал дрехи и позвънил на тел. 112. Докато разговарял с пострадалата, свидетелят ѝ обяснил, че името на обвиняемия не е това, което тя знаела.  

Към момента на деянието обвиняемият е бил осъждан трикратно, поради което обвинението е за извършен грабеж при условията на опасен рецидив. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.