Софийският градски съд остави в ареста Петър Тодоров, обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

„Страшно много съжалявам за случилото се”, заяви в съдебната зала Тодоров. На въпрос каква мярка иска, обвиняемият каза единствено: „Каквото реши съдът”.

съд шофьор
Георги Димитров


На 2 юни малко преди полунощ 37-годишният мъж прегази дете на пешеходна пътека в София, минавайки с висока скорост. Момчето, на 15 години, почина от удара. Установено е, че мъжът е шофирал с над два промила алкохол в кръвта.

След случая граждани и близки на починалото дете организираха протест на мястото на катастрофата. На място дойде и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който изказа съпричастност към близките на загиналото момче. Стоянов заяви, че убийство на пътя, причинено след употреба на алкохол или наркотици, трябва да се счита за умишлено убийство. Министърът призова гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на такъв тип нарушения. 

Трети пореден протест в София след смъртта на 15-годишния Филип

Пред МВР снощи се състоя протест бдение, на който гражданите призоваха за спиране на войната по пътищата. 
БГНЕС, Константин Костов/БТА