Софийската градска прокуратура (СГП) разследване на инцидента в  София на бул. „Царица Йоанна“, при което автобус блъсна 17-годишната Александра Нинова. Момичето било незабавно настанено в „Пирогов“ с политравма и с опасност за живота, а на 24 януари почина.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на момичето.

Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.

Почина блъснатото от автобус 17-годишно момиче в София

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР.

Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.

Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП, съобщиха от там.