/ iStock/Getty Images
Полага се асфалт по време на валеж на улица в столичния квартал "Лагера". За това алармира Цанко Донков, който е създател на гражданска инициатива "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето"

В пост във Facebook Цанко Донков отправя остри критики към работата на кмета на "Красно село" Росина Станиславова. Той я обвинява, че не изпълнява задълженията си своевременно и компетентно.

"Вече започва втори ден, в който нямаме отговор за изливането и полагането на асфалт по време на валеж и във видимо пълната с вода яма на ул. "Плиска", кв "Лагера". Каква е причината за това забавяне? Организирахте ли проверка на място след като бяхте уведомена и беше уведомен и човек, който има контакт с Вас? Основните въпроси в този казус са следните: ЗАЩО не присъства представител на Вашия екип, който да контролира ремонтните дейности, които се извършват в поверения Ви от нас район "Красно село"? Имате ли възможността да изпълнявате задълженията си?", пише в публикацията си Донков.

Той припомня, че има подадени много сигнали, които все още чакат отговор.

"Като тук вече има и друг въпрос: причината за това голямо забавяне.... липса на компетентен екип ли е? Защото при сигнал за неподдържан частен имот се получава отговор, че "не е общински терен". НАПРОТИВ!!! Вие имате правото да дадете предписание, което ако не се изпълни, се налага санкция за собственика... Но ние ли трябва да Ви казваме и обучаваме на това какви са Вашите функции и задължения?", пита Донков.

"Вие получавате в реално време тук и сега информация за проблемите, които вълнуват всички нас, а ние очакваме от Вас да изпълнявате своите задължения компетентно", завършва той.