/ Столична община
Център за градска мобилност (ЦМГ) пуска за жителите и гостите на столицата от 7 април 2018 г. новата си услуга - нощен транспорт.

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София (на площад "Княз Александър I"), ще прекосяват по диагонали столицата, за да достигнат до големите крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки пристигнал автобус ще изчаква 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Спирката ще бъде обозначена като автобусна, съобщиха от Центъра.

От пролетта пускат нощен транспорт в София, ще се возим с карти от 2 лева

Нощните автобуси осигуряват превоз на пътниците от 00.00 ч. през нощта до 4.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4, и ще се движат съответно по маршрути: жк "Люлин 1,2" - жк "Младост 4" с 50 спирки, кв. "Обеля" - жк „Студентски град“ с 38 спирки, жк "Овча Купел 2" - жк "Левски" (Автостанция Изток) - 33 спирки и жк "Дружба 2" - жк "Гоце Делчев" - 49 спирки в едната посока и 55 в другата.
 

Център за градска мобилност


Автобусите се движат през интервал от 40 минути и ще спират на обозначените спирки, когато има чакащи пътници, или желаещи за слизане. Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани автобуса. От съображения за сигурност водачът ще бъде отделен от салона за пътници, ще има и паник-бутон за връзка с полицията, в случай на необходимост. За сигурност на пътниците и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

Вече зареждаме телефоните в градския транспорт (СНИМКА)

Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт защото в тяхната цена не е включена услугата. Затова кондуктори ще продават билети на място в автобуса, цената е 2 лв. Той ще важи за цялата нощ и ще бъде с дата.
 

Столична община


Засега Столична община планира нощните автобуси да се движат до края на годината. През това време ще се води стриктно наблюдение и ще се правят анализи за използването им.