/ БГНЕС
Нощен градски транспорт в София ще има от пролетта. С карта за 2 лева, столичани ще могат да използват всички линии, които ще продължат да се движат след полунощ.  Все още се уточняват превозните средства, които пробно ще бъдат пуснати през нощта. Ясно е обаче, че метрото няма да е сред тях. Това предвижда новата наредба за пътуване в градска транспорт. В нея е записано още, че отпада заплащането на допълнителен билет за багаж, както и че, актът за гратисчии се намалява от 200 на 50 лева.
 
Вече зареждаме телефоните в градския транспорт (СНИМКА)

Дали ще има постоянен обществен превоз и през нощта в София ще покаже именно това пробно пускане на част от линиите. Към момента местната власт уточнява кои точно да бъдат те, заяви общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.
 
2, 3 или 4 нощни линии да имат обща спирка в центъра на града, за да може пътуването да бъде към всички краища на града именно с тази абонаментна карта в размер на 2 лева “, каза Зарков.
 
Тайни агенти ще следят за мръсни автобуси и груби шофьори

С промените в правилата за пътуване ще отпадне и допълнителното плащане, ако пътуваме с багаж, посочи шефът на ЦГМ Христиан Петров:
 
„Колкото багаж може да си носите, си го взимате и си го носите. По същия начин като отидем в Лондон или Париж и сме на летището, ако имаме два куфара и едва раница, си купуваме билет и се возим от летището до центъра на града, а не ни карат да си купуваме още един документ за багажа“.
 
Облекчение този път ще има и за нередовните пътници. Размерът на акта, който се съставя, ако пътникът откаже да плати глоба, е 200 лева. С новата наредба той ще бъде намален на 50. От Градската мобилност обмислят и самата глоба да бъде променена от 40 на 30 лева.