/ Снимка: Дарик, архив
Мъж нападна друг в Столичната библиотека
101248
Мъж нападна друг в Столичната библиотека
  • Мъж нападна друг в Столичната библиотека
Психичноболен нападна и преби възрастен мъж в Столичната библиотека на пл. "Славейков". Инцидентът е станал около 8.00 ч. тази сутрин. Полицията все още изяснява причините за нападението.
 
Малко преди 8.00 ч. тази сутрин 33-годишен мъж, регистриран с психично заболяване, нахлува в сградата на библиотеката на пл. "Славейков", видимо разстроен. На входа той среща 70-годишен служител на фирма за сервизно обслужване на асансьори, която се помещава в същата сграда.
 
Двамата си разменят реплики, след което психичноболният му нанася побой. Свидетели на случилото се викат полиция и линейка. Дошлият минути по-късно на работа охранител на библиотеката обясни, че нападателят е непознат за работещите в сградата, в която се помещават също и Комисията за защита на потребителите, както и офис на партия „Атака“.
 
33-годишният мъж е задържан в полицията. Той ще бъде разпитан и ще бъде преценено дали да остане в ареста или да бъде въдворен в лечебно заведение.

Пострадалият е откаран в "Пирогов" с черепно-мозъчна травма и счупен нос. Няма непосредствена опасност за живота му, съобщиха от лечебното заведение. Пациентът е докаран в противошокова зала на болницата, направени са подробни прегледи и изследвания. Има счупвания и контузии по лицето и главата, които са обработени. Предстои му оперативна интервенция от страна на хирурзите.

Мъжът ще остане за лечение и наблюдение, колкото е необходимо, допълват от лечебното заведение.