Променят движението по бул. Черни връх
Променят движението по бул. Черни връх / снимка: Sofia Photo Agency

От днес са въведени промени в организацията на движение по бул. "Черни връх" в София заради строителството на станцията на метрото при бул. "Джеймс Баучер", съобщиха от Центъра за градска мобилност.

До 24.00 ч. на 21 февруари се забранява движението на превозни средства по източното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Майор Томпсън" и ул. "Люботрън". Движението ще се осъществява двупосочно в западното платно на булеварда.

От 0.00 ч. на 22 февруари до 24.00 ч. на 28 август се забранява движението по западното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Златен рог" и ул. "Елин връх". Движението ще се извършва двупосочно в източното платно на булеварда.

До 28 август се въвежда временна организация на движението на градския транспорт в участъка на строителството.

Маршрутът на трамваите по линия номер 9 ще се промени. Те ще се движат от новоизграденото обръщало на кръстовището на бул. "Джеймс Баучер" и ул. "Кораб планина" по бул. "Дж. Баучер" до спирката при ул. "Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", след което ще продължат към Централна гара, по бул. "Кн. Мария Луиза" и от ул. "Козлодуй" по маршрута на трамвайни линии 3 и 18 до кв. "Орландовци" - двупосочно.

Трамвайната линия номер 9, която е с променен маршрут, ще се обслужва от единични мотриси.

Увеличен брой автобуси ще се движат по временната линия номер 9ТМ. Увеличен ще бъде и броят на трамваите по линия номер 18.