/ IStock
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу мъж, за това, че по хулигански подбуди е причинил средна телесна повреда на полицай при изпълнение на службата му.

Според събраните при разследването доказателства престъплението е извършено на 03.04.2021 г. около 02:20 часа в близост до сградата на РУ-СДВР в гр. София.

Трима служители на реда опитали да събудят обвиняемият, който, след като употребил алкохол, заспал в лек таксиметров автомобил и отказвал да слезе от него, поради което водачът на таксито се принудил да го откара до сградата на районното управление.

Един от полицаите успял да разбуди обвиняемия, който излязъл от колата и застанал пред полицая. В този момент обвиняемият изведнъж нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в областта на лицето и тила, а след това и удари с крака в областта на кръста и ребрата. Полицаите задържали обвиняемия и го отвели в районното управление.

Пострадалият полицейски служител бил отведен в УМБАЛСМ „Пирогов“, където било констатирано, че е получил редица увреждания, включително счупване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде хоспитализиран и се завърнал да изпълнява служебните си задължения.

В хода на разследването били разпитани свидетели, били приложени редица писмени доказателствени средства, били назначени и извършени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи.

31-годишният обвиняем е със средно образование, неосъждан.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.
Софийска градска прокуратура