Софийска градска прокуратура обвини и задържа 18-годишния водач, който при катастрофа причини смъртта на двама пешеходци. Това съобщиха от обвинението.

Обвиняемият А. А. е задържан за срок до 72 часа във връзка с пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е причинена смъртта на 22-годишния Я.
С. и 24-годишната А. М.

Двама младежи загинаха в София, пометени от автомобил (СНИМКИ/ВИДЕО)

Шофьорът, който помете мъж и жена миналата нощ в София, е дал доброволно кръвна проба по-късно днес, предаде БНТПробата е дадена във ВМА, като резултатът се очаква да стане ясен до дни.

Разследването е започнато на 8 май в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След снощната катастрофа: Не е вземана кръвна проба за алкохол и наркотици на шофьора

В началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че на 8 май около 00:15 ч. в гр. София при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, А. А. е нарушил правилата за движението по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С. и А. М., и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан с мярка за процесуална принуда за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за постоянен арест.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.
Константин Костов, БТА