Кристиан Макун донесе победата на Левски срещу ЦСКА-София
Хиляди привърженици на Левски се включиха в традиционното шествие на "сините" преди Вечното дерби с ЦСКА.

В 13:45 часа запалянковците на Левски се събраха на бул. "Тодор Александров" 23, а малко след това потеглиха към Националния стадион.

Шествието временно спряло, след като "сини" фенове забелязали привърженици на "червените". Това довело до напрежение, след като част от запалянковците на Левски се насочили към тези на ЦСКА. Наложила се намесата на полицията, като в крайна сметка униформените не допуснали по-сериозен инцидент.

По-рано днес, шествието на ЦСКА започна в 12:30 от езерото с лилиите в Борисовата градина.

БГНЕС

Левски е символичен домакин на ЦСКА. 

Срещата започна в 15:45 часа. 

БТА


Кристиан Макун донесе победата на Левски срещу ЦСКА-София. Той бе определен за най-добър играч.

"Знаем, че дербито е много важно и специално за всички. Ние бяхме много добре подготвени. Те са в дъното на класирането, ние сме на второ място. Когато бяхме фокусирани и състеродоточени през втората част, ни се получи играта. Вкарах гол и нови три точки", бяха първите думи на защитника.

"Да, пътувах много от Венецуела. Говорих с треньора преди мача и разбрах, че мога да играя в този мач. Спал съм само три мача преди дербито, но си струваше тази саможертва. Сега искам само да се наспя. Страхотна публика, великолепна. Удоволствие е за мен да играя за тези хора", каза още Кристиан Макун.

Припомняме, че СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „ЦСКА-София“.

Феновете на символичния домакин ПФК „Левски“ са настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК „ЦСКА-София“ в сектори „В“ и „Г“.

БТА

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион  „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на ОПП – СДВР с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на държавно, общинско и частно имущество.

Приоритет на ръководството на СДВР е опазването на обществения ред, живота и здравето на всички жители и гости на гр. София, като планирането, организацията и охраната на мероприятието са съобразени с динамиката и нормалния ритъм на живот в столицата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС