„Беше наистина неадекватен, нямаше връзка с този свят”, каза директорът на „Пирогов"
Валенти Иванов, шофьорът на камиона, прегазил 19-годишно момиче в София, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена катастрофа заради нарушаване на правилата за движение, съобщава БНТ.

"Досъдебното производство по случая е образувано на 14.10.2022 г. в условията на неотложност с оглед на местопроизшествие и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

"В началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че на 14.10.2022 г. около 09:40 ч. на бул. „Гоце Делчев“ в гр. София, при управление на товарен автомобил, В. И. е нарушил правилата за движението по пътищата, като не пропуснал движещата се по обозначена пешеходна пътека В. С., и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на В. С., която починала „на място“. В. И. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. последно, б. „б“, пр. 1 във вр. с ал. 1, б. „в“, пр. 1 във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК", разкриват от прокуратурата. 

Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

На него му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Очаква се прокуратурата да прецени, дали ще иска и постоянното му задържане. Според източници на обществената телевизия Иванов е от Гоце Делчев.

Няма опасност за живота на шофьора, причинил катастрофата в София, при която загина 19-годишно момиче. Все още не може да се каже дали е бил под въздействието на алкохол или наркотици, обяви директорът на „Пирогов” Валентин Димитров, съобщи NOVA.

„Мога да кажа, че няма соматични заболявания, няма травми, нито инфаркт или инсулт. Няма причина, поради която да смятаме, че това нелепо събитие е станало поради някакви здравословни причини”, добави директорът на лечебното заведение.

Обявиха колко нарушения на пътя има шофьорът на камиона, убил момиче в София

По думите му шофьорът е бил „наистина неадекватен”: „Това означава, че когато го приехме, човекът не знаеше къде се намира. Нямаше връзка с този свят. Но това може да бъде и във връзка със стреса”, уточни още Димитров.

53-годишният шофьорът на камиона, който вчера се вряза в спирка на столични булевард "Гоце Делчев" и презаги 19-годишно момиче, е стабилен, няма никаква опасност за живота му. Той ще бъде изписан до дни, съобщава директорът на "Пирогов" пред БНТ

"Все още не мога да кажадали е действал под въздействието на алкохол и наркотици. Имам ангажимента към вас, че ако се установи такова нещо, да ви информирам лично, защото съм крайно негативен към всичко, което се случва по пътищата. Няма никаква опасност за неговия живот. Настанен е за наблюдение. Ако продължава така в понеделник най-вероятно ще го изпишем и специализираните органи ще се занимават с него, защото той вече е обект на правосъдната ни система", заяви Валентин Димитров, директор на "Пирогов".
NOVA