/ БТА
През тази година Столичната община има за задача да почисти над 200 участъка от речни корита с обща дължина от 119 километра, съобщават от Столична община. 

Дейностите са започнали в края на месец май и се финансират от бюджета на Общината. Наред с почистването на 500-метровите участъци на язовирите, следенето на нивата на язовирите и почистването на шахти и оттоци, осигуряването на проводимостта на реките е сред задължителните мерки, които кметът на София - Йорданка Фандъкова, е възложила с цел справяне с обилните валежи.

БТА

„Шест участъка по протежението на река Перловска са включени през тази година в Програмата на Столичната община, като три от тях се намират в централната градска част. В момента се работи в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Шипка“. Паралелно с това се почистват участъци от реките Владайска, Слатинска и Какач", каза зам.-кметът Десислава Билева.

БТА

До момента са открити за почистване 54 броя участъци и е приключило почистването на 37 участъка.

БТА

С приоритет са почистени водостоците на "Софийски околовръстен път" – Южна дъга, централна градска част на река Владайска в районите „Възраждане“, „Сердика“, „Витоша“, „Подуяне“, както и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации.