/ БТА
Фестивалът ще продължи до 16 юли
На 11 юли стартира Международният фолклорен фестивал Витоша в София,. Той ще продължи до 16 юли (събота), включително, когато е третата конкурсна вечер.

Снощи в Борисовата градина, по време на първата конкурсна вечер, се представиха ансамбли от 16 държави, сред които дори Бразилия и Сингапур.

Анита Иванова

Бразилците успяха да грабнат сърцата на публиката в парк-театър "Борисова градина" с шеметните си танци, цветни костюми и весело настроение. 



Нашите представители от България бяха от ансамбъл „София - 6“. Танцьорите ни показаха въздействаща хореография и усет за гордост.

Днес (12 юли), от 12 ч., е предвидена среща на ансамблите с кмета на София - Йорданка Фандъкова, която е й патрон на фестивала. От 18 ч. пък ще има дефиле на участниците на площад "Св. Неделя" - бул. "Витоша" - НДК. А от 20 ч. ще бъде втората конкурсна вечер, като ще има изпълнения в категория "Соло и дует" в кино "Кабана".

БТА

Фестивалът е под мотото: „Заедно от любов към танца“. В продължение на 6 дни - на 11 сцени, танцьорите от 16-те държави ще покажат своята култура чрез... танца.

На 13 юли, от 19 часа, ще бъде открит и Международен базар на площад "Знаме на мира" в столичния квартал Павлово ("кръговото на Павлово"). На 14 юли (от 10 до 19 ч.) и 15 юли (от 16 до 19 ч.), на същото място, ще има безплатни уроци по танци от цял свят.

Представителка от Сингапур

БТА

Освен това от 13 до 16 юли, от 11:00 до 20:30 часа, е предвидена програма с български и чуждестранни автори на приложното изкуство и много танцови уроци от чужди състави. 

БТА

Концерти ще има на сцени в кварталите - Павлово, Княжево, Симеоново, Драгалевци, както в с. Владая и с. Мърчаево.

Входът, на фестивала, е свободен.