От СДС Красно село искат оставката на ръководството на партията и на Лукарски
От СДС Красно село искат оставката на ръководството на партията и на Лукарски / Sofia Photo Agency, архив

От СДС "Красно село" поискаха оставката на ръководството на партията и лидера й Божидар Лукарски. Членовете на районната структура са недоволни от представянето на президентските избори и от политиката на тясно сближаване с ГЕРБ през последните месеци. Пред „Дарик" председателят на СДС "Красно село" Пламен Антов каза, че е време за избор на ново ръководство, след сериозна вътрешнопартийна дискусия. Недоволство към ръководството на СДС има и в други организации на партията в София и страната.

В районната структура на СДС "Красно село" официално членуват 50 души, а привържениците, които участват в работата на местната партийна организация са над 200. Решението за декларацията е тяхно. Председателят им Пламен Антов ги подкрепя. И въпреки че в документа думата оставка не фигурира, те настояват точно за това:

"Хората са в правото си, това са членове на СДС и привърженици, които участват в изборите. Анализът им е много верен. Отговорност винаги се носи с оставки. Мисля, че председателят на партията вече се е изчерпал и трябва да се избере ново ръководство", посочи Антов.

Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто

Това, което най-много е подразнило седесарите от "Красно село", е прекаленото сближаване с ГЕРБ.

"Партнирането с ГЕРБ трябва да го има, но то трябва да бъде при едни ясни правила, при ясни ангажименти и отговорности. Защото при другия случай просто някой става слуга на някой друг", допълни той.

Недоволство към ръководство на СДС има и сред други организации на партията.

"В голяма част от тях грее такова недоволство. Това е основно в София и в някои части на страната. Въпрос на смелост е да излязат със своята позиция", каза още Пламен Антов.

Твърденията, че с декларацията си СДС "Красно село" анонсира присъединяването си към нов десен проект, Пламен Антов отхвърли категорично.