Реформаторският блок продължава без ДСБ
Реформаторският блок продължава без ДСБ / БГНЕС, архив
Лидерите на партиите в РБ без Кънев подписаха ново споразумение за запазване на коалицията
91103
Лидерите на партиите в РБ без Кънев подписаха ново споразумение за запазване на коалицията
  • Лидерите на партиите в РБ без Кънев подписаха ново споразумение за запазване на коалицията

Лидерите на партиите в Реформаторския блок, но без председателя на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев, подписаха ново споразумение за запазване на коалицията.

От Гражданския съвет документът е подписал бившият министър на образованието Тодор Танев. Здравният министър Петър Москов, който е член на ДСБ все още не е подписал документа, но е заявил, че ще го направи и че ще бъде част от Реформаторския блок в лично качество, съобщи председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя обясни, че проектът е отворен и че в него всеки от структурите на ДСБ е поканен да се присъедини, като имат за това три месеца. Демократи за силна България са били поканени на днешното заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, както и да се присъединят към подписаното споразумение за общото бъдеще на коалицията, но те не са се отзовали.

"Това споразумение, този проект е отворен, включително и за индивидуално членство,. Ние отправяме широка покана към всеки един от колегите от ДСБ, когато реши, в какъвто формат реши - дали индивидуално, дали през партията, да се присъедини. Отворена е тази възможност в следващите три месеца", обясни Кунева.

Здравният министър Петър Москов, който е член на ДСБ остава в Реформаторския блок, увери Кунева. Тя каза още, че ако се стигне до предсрочни избори, Реформаторският блок ще се яви на тях заедно.