Кънев: ДСБ е извън РБ, ще правим нов десен проект
Кънев: ДСБ е извън РБ, ще правим нов десен проект / БГНЕС, архив

За ДСБ споразумението с Реформаторския блок е изчерпано, ДСБ е извън блока, заяви в Народното събрание лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

Кънев след първия тур на изборите: Десницата трябва да започне на чисто

Естествено, че ДСБ след категоричното разминаване на позициите с останалите партии от РБ, както отдавна е заявило и въпреки едногодишното търпение, което проявихме в името на споразумението, ще прави нов десен проект, добави Кънев.

Изненадана ли е Меглена Кунева от Радан Кънев?

Но за да стане това реалност, трябва да се изчакат предсрочните или редовните парламентарни избори, коментира той. Запитан дали ще напуска ПГ на РБ, той отговори, че ще даде информация по-късно.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

За изборите в САЩ Кънев каза, че е очаквал този резултат в полза на Доналд Тръмп. Вълната на настроение срещу статуквото е нещо специфично за американската политика- който е чел повече история, трябва да знае, че това се случва периодично, посочи Кънев. И добави, че не може да се коментира избора на американските граждани.

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ (ВИДЕО)

Това, за което трябва да се тревожим и да се работи, е запазване и заздравяване на връзките в НАТО, е неговото мнение. А Тръмп ясно изрази някои резерви, допълни Кънев. Трябва да се прави качествена и активна дипломация, за да е сигурно, че НАТО продължава да бъде досегашната гаранция за сигурността ни, заключи Кънев.