От политическите партии ГЕРБ се представи най-добре. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов на пресконференция в централата на формацията. "Всички останали са в коалиция, в инициативни комитети, скрити зад какво ли не. Ние играхме честно с наш кандидат. Нека да видим и крайните резултати какви са. От това, което поне досега дават, разликата е около процент. Ще изчакаме да видим крайния резултат", каза Борисов по повод дистанцията между Радев и Цачева на първия тур според прогнозни резултати.

Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха добра кампания, оцени Борисов.

Паралелно преброяване: Радев и Цачева отиват на балотаж

Той заяви, че ГЕРБ се мобилизира на максимум и по думите му при малката разлика на първия тур, кандидатът на ГЕРБ има реален шанс за победа на втори тур, още повече че от партията си извадили поуки от някои места, където имали по-слаби участия.

Борисов Ако загубим балотажа отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)
netinfo
"Така че до следващия понеделник това, което съм казал, ако загубим балотажа - надявам се, че няма - отиваме на предсрочни избори, или по-точно ние излизаме от управлението", каза Борисов.

Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ, смята проф. Константинов

Ще търсим подкрепа от всички граждани и най-вече от тези, които нямат сега представители на втори тур, каза лидерът на ГЕРБ. ДПС и БСП вече играят заедно, смята Борисов.

Ако бием на следващия тур, разбира се, че правителството е стабилно, коментира Борисов.

"Не се измятам", заяви той, след като на няколко пъти репортерите му припомниха за заявката, която даде, че ако ГЕРБ не бие на първи тур на изборите, ще подаде оставка.

Не искам да създам какафония за една седмица в държавата, каза Борисов. Нека да видим резултата, ние още не сме загубили. Хората много добре трябва да си дадат сметка, че следващото управление ще е БСП и ДПС, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов Ако загубим балотажа отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)
netinfo
Борисов каза, че не съжалява, че не е участвал лично в президентската надпревара. „Г-жа Цачева е най-подготвеният кандидат. Във всяко едно отношение като президент тя е по-подготвена от Радев", категоричен е той.

Кой кого ще подкрепи на балотажа?

Това, което е ясно отсега, е, че ще има балотаж, коментира кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Аз съм убедена, че гражданите на България през идната седмица много трезво ще оценят каква е ситуацията, каза тя и призова всички български граждани, които не желаят отново да правят експеримент с БСП и ДПС, да я подкрепят.

снимки: БГНЕС

Вижте още:

Радев: Ще разчитаме на всички българи, които искат промяна

Каракачанов: "Обединените патриоти" поднасяме изненада след изненада

Веселин Марешки: Смятам се за истински български патриот

Карадайъ: Избирателите на ДПС искат промяна