Централното ръководство на ДПС няма да влиза в преговори за подкрепа на кандидат за президент на балотажа. Това каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Избирателите и активът на ДПС смятат, че има нужда от промяна в страната, допълни той.

"От тази гледна точка смятам, че това, което очакват избирателите ни, те ще го направят на втория тур, така че това, което се очаква от тях, да получи резултат", отбеляза партийният лидер.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

Той посочи, че още през май от движението са заявили, че политическото време изисква президентската институция да е независима, надпартийна и да не се партизира.

Президентската институция е много важна, категоричен е лидерът на ДПС. По думите му избирателите на партията са оценили и казали, че "не е добре да има концентрация на всички институции на различните власти в една партия, а още по-малко в една персона".

Радев и Цачева продължават в битката за "Дондуков"2

"Доколкото за изявлението на Борисов, той беше ясен. Той не желае подкрепата на симпатизантите и избирателите на ДПС. Нормално. Ние няма да влезем в преговори и срещи за втория тур", каза Карадайъ.

"Слушахме пресконференцията на Радев, чухме и изявлението на Борисов. От тях имаше различни сигнали и очаквания към българските граждани и избирателите, включително имаше и послания към избирателите и симпатезантите на ДПС. Различни им бяха посланията. Борисов каза, че не иска и не очаква подкрепа от нашите избиратели, а Радев каза, че очаква подкрепата на всички български граждани. Явно от едната страна кампанията ще бъде партийна и партизирана, а от другата независимият кандидат се обръща към всички български граждани", коментира Карадайъ, допълвайки, че централното ръководство на партията няма да влиза в преговори.

Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ, смята проф. Константинов

Изборните резултати подкрепиха нашата политическа теза - че има отстъпление от демократичните и европейските ценности в последните две години, каза Карадайъ. Той се позова на промените в Изборния кодекс и каза, че може да даде примери и от други закони.

снимка: БГНЕС