"Обединени патриоти" поднасят изненада след изненада, каза кандидатът за президент на обединението Красимир Каракачанов на пресконференция след първия тур на вота за държавен глава. Според първоначални данни от паралелни преброявания той остава трети в битката за "Дондуков 2".

Радев и Цачева продължават в битката за "Дондуков"2

Каракачанов Обединените патриоти поднасяме изненада след изненада
netinfo
Каракачанов изброи какви са били изненадите на "Обедини патриоти" в последно време: "Изненадахме всички онези, които правеха прогнози до преди няколко месеца, че патриотите не могат да се обединят. Ние не вдигахме шум като левицата, която обясняваше как се обединява, как ще се обедини, как ето обедини се и накрая се разедини. Или като десните. Ние водехме нормални, човешки разговори със Симеонов и Сидеров и още на 28 юли излязохме с обща кандидатура на коалиция "Обединени патриоти". Втората изненада беше, че ние не се скарахме по време на кампанията, както предвиждаха много от наблюдателите. Те предричаха, че ще се скараме по оста Русия-анти-Русия. Глупави надежди на хора, които не разбират от психологията на българския патриотизъм. За българския патриотизъм няма Русия или Америка, има България. Доказахме го по време на кампанията. Тази вечер, преди да дойдем тук, слушахме редица коментатори, които обясняваха, че "Каракачанов бил едно, Волен Сидеров -второ, пък Валери Симеонов бил трето". Ние сме едно не само като коалиция, не само като добър резултат, но и като един юмрук, който в бъдеще ще налага правилните решения в българската политика", каза Каракачанов.

Франс прес: Удар за Бойко Борисов на президентските избори

Коалицията "Обединени патриоти" не е само за президентските избори, а продължава, категоричен е той. По думите му по време на президентската кампания от обединението са видели в очите на хората надежда, че в България политическите формации започват да си подават ръка и да работят заедно. "Тепърва ще видите какво означават "Обединените патриоти", за които няма ляво, няма дясно; няма Русия, няма Америка, има български национален интерес", каза Каракачанов.

Каракачанов Обединените патриоти поднасяме изненада след изненада
netinfo

Българският народ има вече много сериозно патриотично представителство в наше лице и нашата първа голяма победа вече е постигната и тя е уникалното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България, каза от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов. По думите му това ще положи началото на "един нов политически етап", защото формациите в "Обединени патриоти" показвали, че обединението прави силата и бъдещето е в търсенето на общото, а не това, което ни разделя.

"Пазарлъци не правим, нямаме намерение да призоваме никого", каза Каракачанов. „Имаме намерение да задаваме въпроси и според отговорите, които могат да бъдат публични и през патриотичните телевизии в България хората ще разберат кой какво мисли", коментира той и допълни, че в зависимост от отговорите на кандидатите, хората биха могли да ги припознаят. „Аз съм го казал още в хода на кампанията. За нас гласуваха хора по съвест. Вие как си представяте ние да се видим в ролята на чобани и да призовем хора, които са гласували от сърце и душа, да кажем Гошо или Пешо е по-добър", коментира Каракачанов.

Вижте още коментари след първите резултати от вота:

Трайков: Усещам огромната отговорност от надеждите на хората

Радев: Българите казаха "не" на апатията

Калфин: Ако АБВ и БСП бяха в коалиция, резултатът щеше бъде по-впечатляващ

Горанов: Няма единна позиция в ГЕРБ за подаване на оставка

Павлова: Няма причина за оставка, вярваме, че ще сме първи

Марешки: Няма да подкрепя никого на балотаж

снимки: БГНЕС