Изненадана ли е Меглена Кунева от Радан Кънев?
Изненадана ли е Меглена Кунева от Радан Кънев? / БГНЕС, архив

Резултатите от изминалите избори не задоволяват Реформаторския блок, но положителното е, че няма спад към доверието. Това заяви пред bTV вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

След ключова среща: Реформаторите ще подкрепят Цецка Цачева на балотажа

Тя потвърди призива за подкрепа на симпатизантите им на втори тур за Цецка Цачева и посочи, че симпатизантите на РБ не гласуват под строй, но и не биха гласували в ляво.
Кунева отрече Трайков да е бил предупреждаван или заплашван от партиите в блока, че ще му спрат парите по време на кампанията.

Трайков: Усещам огромната отговорност от надеждите на хората

По повод изтичането на споразумението между партиите и сигналите на лидера на ДСБ Радан Кънев за излизане от блока Кунева заяви, че не се изненадва. Неговите колеги отдавна са в опозиция.

Десницата трябва да започне на чисто, смята Радан Кънев

Тя изрази разочарованието си от позицията на Кънев, че няма да разговаря с представители на блока, които са в управлението и подкрепят властта. „Когато можеш да участваш във властта и да променяш, да се дръпнеш, защото не е станало твоето, не е разумно", каза тя.

"Кънев не подкрепя управлението над година. Което не важи за ДСБ като цяло и блокът не се е разпаднал. В ДБГ предложихме няколко кандидатури за президент, вкл. и Найден Зеленогорски, но в името на единството подкрепихме Трайчо Трайков, който беше формулиран като предложение от Кънев" - така Кунева описа положителните сигнали, давани към лидера на ДСБ.

Борисов: Наши поддръжници са всички противници на тоталитарното ляво

Вицепремиерът заяви, че не е привърженик на предсрочните избори, а в парламента все още има мнозинство.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

По думите й ако Борисов се оттегли от властта между първи и втори тур на изборите, това ще значи, че не подкрепя своя кандидат.