Борисов: Наши поддръжници са всички противници на тоталитарното ляво
Борисов: Наши поддръжници са всички противници на тоталитарното ляво / БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов излезе с позиция и реакция във фейсбук за случилото се на първи тур на президентските избори и очакванията за балотажа.

След ключова среща: Реформатори ще подкрепят Цецка Цачева на балотажа

"Наши естествени поддръжници са всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат", посочва Борисов в социалната мрежа.

"Възможностите са само две: да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място - сред свободните европейски народи", допълва той.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

Междувременно днес стана ясно, че Реформаторският блок ще подкрепи на балотажа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Това обяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски след среща на Изпълнителният съвет на реформаторите с Цецка Цачева.

„Призовах лидерите без Радан Кънев, да призоват всички граждани, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, всички, които изповядват демократичните ценности, свободата и справедливостта, да ни подкрепят", посочи след срещата Цачева.