Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя
Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя / БГНЕС
Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя
91104
Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя
  • Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на премиера Бойко Борисов и му постави срок до неделя на обяд, за да гласува за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева като "по-малкото зло".

Радан Кънев: Радев е левият Борисов, Цачева - войник на партията с главно "П"

Ако има оставка, стотици десебари ще дадат своята подкрепа за двойката на ГЕРБ, увери Кънев. Ако няма оставка, лидерът на ДСБ ще задраска квадратчето "Не подкрепям никого".

На извънредно заседание на Изпълнителния съвет на ДСБ лидерът Радан Кънев заяви, че Реформаторския блок е изчерпан проект. Той постави лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в миналото, нарече го "червен генерал" и въпреки неизпълненото обещание за подаване на оставка при загуба на първи тур, Кънев се обърна към него с предложение:

"Миналата седмица свалихме един червен генерал - Бойко Борисов от власт, който каза, че ще подаде оставка на първи тур, а не го направи. Как си представя, че от тази лъжа може да спечели стотици хиляди хора? ДСБ може да кажем - гласувайте за по-малкото зло, но как си мисли, че нашите хора ще повярват на човек, който е излъгал", посочи лидерът на ДСБ.

Бойко Борисов: Грешката е моя

Според последно проучване на NOVA ALPHA INDEX - съвместен проект на NOVA и социологическата агенция "Алфа Рисърч", с което ще се мерят нагласите на населението по важни обществени теми, кандидат-президентът, подкрепен от БСП - ген. Румен Радев, води срещу опонента си от ГЕРБ Цецка Цачева с повече от 10% преди балотажа за избор на нов държавен глава.

Допитването е проведено по поръчка на NOVA в сряда и четвъртък (9-10 ноември). В него са участвали 1100 гласоподаватели, анкетирани по домовете им.