/ IStock
Софийски градски съд постанови осъдителна присъда спрямо Н. П и А. В за убийство, извършено по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост.

Към месец април 2017 г. обвиняемите живели в столичния квартал „Гоце Делчев“ заедно със собственика на апартамента. Основното занимание на тримата било да се събират в жилището и да се напиват, като често към тях се присъединявали и други техни приятели, един от които е пострадалият Б.С.

Пострадалият бил разведен, имал две дъщери, едната от които поддържала връзка с обвиняемия Н. П. Между Б. С. и Н. П. възникнал конфликт заради дъщерята.

През нощта на 29 срещу 30.04.2017г., след скандал между Б. С. и А.В., Н. П. решавайки да отмъщава на Б. С. предложил на А. В. да пребият до смърт пострадалия. Двамата обвиняеми в съучастие като извършители, нанесли множество удари с ръце и крака със значителна сила по главата, лицето, шията, гръдния кош и крайниците, като причинили на Б. С. тежки травми, от които настъпила неговата смърт.

В открито съдебно заседание, проведено на 02.02.2022 г. е произнесена присъда за Н. П. Той е наказан с 18 години „лишаване от свобода“, а А. С. получава  наказание 18 години „лишаване от свобода“.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.