/ iStock/Getty Images
Задържан е 21-годишен мъж, по чиито дрехи са открити следи от кръв
На 1 февруари в полицията в Монтана е получен сигнал, според който на пътя в село Горно Церовене е намерен мъж, който е бил в безсъзнание, с кръв по главата.

При посещение на място служители на полицията установили самоличността на пострадалия. Това е 53-годишен мъж, живеещ в селото. Извиканият екип на ЦСМП Монтана констатирал смъртта му.

По първоначални данни мъжът е починал от нанесен му удар с твърд предмет по главата. В близост до произшествието е установен и задържан 21-годишен жител на същото село, по чиито дрехи са открити следи от кръв, за които се предполага, че са от пострадалия. По данни на местни жители, двамата се познавали и често са били в една компания.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Монтана, извършен е оглед и са иззети веществени доказателства. В полицейския арест на РУ Монтана за срок до 24 часа е задържан 21-годишният жител от същото село.

Предстои привличането му като обвиняем от Окръжна прокуратура Монтана и удължаване на мярката му за задържане до 72 часа, като впоследствие ще бъде поискана и постоянна мярка за задържане под стража.