Осигуряват допълнителен транспорт в столицата за Задушница
Осигуряват допълнителен транспорт в столицата за Задушница / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Днес ще бъде осигурен допълнителен градски транспорт за Задушница, съобщиха от Столичната община. От 8.00 до 16.00 ч. ще бъдат разкрити временни трамвайни линии с номера 1А - от кв. „Иван Вазов” до кв. „Орландовци”, 7А - от жк „Борово” до кв. „Орландовци” и от пл. „Журналист” до кв. „Орландовци”.

От 8.00 до 16.00 ч. се разкрива временна автобусна линия с номера 83А - за гробищен комплекс „Бакърена фабрика” и маршрут от КП „Бенакс” по маршрута на автобусна линия с номер 83 до бул. „Ломско шосе”, ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута - двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия с номер 108А за гробищен комплекс „Бакърена фабрика” и маршрут от жк „Люлин-5” от бул. „Сливница” по ул. „Адам Мицкевич”, ул. „Бели Дунав”, ул. „Хан Кубрат”, ул. „Христо Силянов”, бул. „Ломско шосе” - двупосочно.

От 8.00 до 16.00 ч. ще се движат и временни автобусни линии с номера 18А - от автостанция „Орландовци” до гробищен парк „Малашевски гробища”, линия с номер 79А - от надлез „Надежда”, ул. „Константин Стоилов”, бул. „Ген. Д. Николаев”, бул. „Владимир Вазов”, ул. „Тодорини кукли”, ул. „Река Велека” и от бул. „Владимир Вазов” по маршрута двупосочно, линия 86А - от автостанция „Малашевци”, ул. „Резбарска”, пл. „Сточна гара”, бул. „Сливница” и от бул. „Христо Ботев” - по маршрута двупосочно, линия 90А - от автостанция „Изток”, бул. „Ботевградско шосе”, ул. „Александър Екзарх”, ул. „Река Велека”, ул. „Васил Кънчев” до гробищен комплекс „Малашевци”. Автобусите с номера 64 и 86 и 260 ще се движат с намален интервал на движение.

Определят се места за паркиране на превозните средства на посетителите на гробищните паркове. В района на Централни гробища това са платната на ул. „История Славянобългарска” и ул. „Заводска”, в района на гробища „Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул. „Адам Мицкевич”, в района на гробища „Малашевци” - по платната на ул. „Резбарска” между ул. „Васил Кънчев” и бул. „Владимир Вазов”, както и пред централния вход на ул. „Жак Дюкло”.