/ БТА
Тази събота и неделя (26 и 27 юни) отново ще работят осем "зелени коридора" за ваксинация, организирани от Столичната община и столичната РЗИ, по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ, информират от общината.

Наред с трите пункта в столични молове, които работят от 13.00 до 18.00 часа, ваксинация ще се извършва и в четири столични парка - Борисовата градина, Южния парк, Северния парк и парк "Дружба".

„Зелени коридори“ за ваксинация в София: Имунизират в паркове, молове и автобус

Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 часа.
Медицински екип ще поставя на желаещите ваксини по избор - РНК или векторна.

За четири последователни уикенда на изнесените пунктове срещу коронавирус бяха имунизирани общо 4881 души, съобщават от общината.

В търговските центрове "зелени коридори" за ваксини ще има отново в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Мобилният ваксинационен пункт в Sofia Ring Mall ще бъде вътре в търговския център, а не на паркинга.

"Зелените коридори" на открито са в Южния парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северния парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър".

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване, припомнят от Столичната община.
БТА