/ БТА
Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж за това, че се заканил с убийство на жена си и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Освен това причинил и лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемият живеел заедно със съпругата си в ж.к. „Красно село“,  София. Той упражнявал психическо и физическо насилие спрямо съпругата си и често отправял обиди към нея.

Отхвърлен в социалните мрежи плаши с убийство


На 6 юли 2020 г. около 08,00 ч. съпругата се прибрала в дома си, като била излязла около петнадесет минути преди това. След като се прибрала в жилището, между нея и И. Ж. възникнал пореден конфликт. Мъжът обвинил съпругата си, че си има любовник, а след това започнал да я заплашва с думите: „Ще те убия!“, „Ще ти откъсна главата!“. След отправените закани, той я хванал за косата, навел главата ѝ назад и я порязал с нож в областта на шията. Вследствие на порязването, жената получила повърхностна рана. Тя била силно изплашена и разстроена. Отправените закани възбудили у нея реален, основателен страх за осъществяването им, допълват от прокуратурата.

На 19 август 2020 около 12,40 ч. съпругата била на работното си място в София. Там тя се срещнала с обвиняемия. Помежду им отново възникнал спор, след който той я ударил с юмрук в областта на главата. Вследствие на удара на пострадалата били причинени кръвонасядане в областта на носа и оток на меките тъкани, от които тя е изпитала болка и страдание.

По случая било образувано досъдебно производство, установено било, че обвиняемият вече е бил осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в Софийски районен съд, уточняват от обвинението.