/ АПИ
В следващите седмици няма да се променя организацията на движение по път I-1 в участъка между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“, свързан с предстоящия ремонт на над 4 км от първокласния път. За да не се затруднява трафикът между София и Перник и предвид предстоящите почивни дни около 24 май първо поетапно ще се извършват подготвителни и предвидените ремонтни дейности извън пътното платно, а след това около средата на юни ще се пристъпи към същинските строително-ремонтни работи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвижда се в средата на следващия месец да бъде ограничено движението в платното за София. От тогава за улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая за хората, които ежедневно пътуват между София и Перник, е автомагистрала „Струма“.

Ремонт ще пречи на движението между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“

Ремонтът на отсечката между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“ ще включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „Даскалово“ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на „Пътища Перник“ ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.