Съдът му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка” на 25-годишния Георги Георгиев, обвинен в хулиганство и повреждане на колата на майката с децата, която опита да мине през блокадата на бул. "Ситняково", съобщи NOVA Първоначално мъжът бе пуснат под гаранция от 500 лв. Според съда шофьорката също било в нарушение.

Пуснаха под гаранция задържаните за нападението на „Ситняково“

На първа инстанция магистратите посочиха, че действията на Георги не са особено дръзки и цинични. Но днес те не споделиха това мнение и определиха, че деянието се отличава с изключителна дързост, тъй като обвиняемият е блъскал автомобила, счупил е предното му стъкло, отправял е и обидни думи към жената. 

Има данни д-р Елена Мицева да е извършила транспортно престъпление, а и разследващите трябва да обърнат внимание на това, обявиха съдиите от Софийския градски съд.

Жена с деца проби блокадата, изпочупиха й колата (ВИДЕО)

На днешното заседание прокуратурата поиска гаранцията на Георги Георгиев да бъде потвърдена, но магистратите обявиха, че той е с ниски доходи и чисто досие, въпреки че е вандалствал, затова го пуснаха срещу "подписка".  Представен бе и трудов договор, както и длъжностната му характеристика.

Решението е окончателно.
NOVA