/ / iStock/Getty Images
Над 500 чувала със зелени отпадъци събраха доброволци в междублокови пространства в София за два дни ( на 2 и 3 април). Растителните отпадъци са транспортирани до инсталацията за компост „Хан Богров“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Почистване на междублокови пространства, на градинки, засаждане на дръвчета, храсти и пролетни цветя са част от дейностите, които извършиха доброволци още в първите дни на пролетното почистване на София, в рамките на кампания на Столична община.

И в двата почивни дни в повечето райони на града граждани се включиха в дейностите по почистване пред своя блок. В „Изгрев“, „Сердика“, „Слатина“, „“Лозенец“ „Илинден“, „Искър“ и „Люлин“ софиянци засаждаха пролетни цветя пред входове на блоковете си и в градинките до ул. “Проф.Саша Попов“, ул. “Владайска“, ул. “Дамян Груев“, ул. “Яков Крайков“. Ученици и учители почистваха пространствата около професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“.

Екипите на Столичния инспекторат съдействаха и помагаха на хората с раздаване на чували и ръкавици.

Продължават дейностите по график по почистване на улиците и булевардите в града. Вчера бяха измити улици в районите „Възраждане“, „Подуяне“, „Илинден“, „Слатина“ и „Люлин“. Извършва се почистване и на дъждоприемните шахти.
БТА