Над 30 глоби за седмица за нерегламентирано движение в бус лентите
Над 30 глоби за седмица за нерегламентирано движение в бус лентите / Sofia Photo Agency, архив
Над 30 глоби за седмица за нерегламентирано движение в бус лентите
38707
Над 30 глоби за седмица за нерегламентирано движение в бус лентите
  • Над 30 глоби за седмица за нерегламентирано движение в бус лентите

39 шофьори са глобени в София в рамките на едноседмичната акция срещу неправилно преминаване на автомобили в бус лентите и паркиране по спирките на градския транспорт. Това каза за Дарик Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност. Санкцията за такива нарушения е 50 лв.

Ето какво каза Антон Деспотов за резултата от проверките: „39 са нарушенията, като 35-36 са за движение в бус лентите, и около 3-4 нарушения са за неправилно паркиране в района на спирките. Целта на инициативата е да окажем някакво въздействие върху тези шофьори, които не спазват Закона за движението по пътищата. Движат се по бус ленти и същевременно възпрепятстват регулярното движение на колите на масовия градски транспорт. Констатацията ни след тези проверки е, че през първия ден нарушенията са били 9, а през вчерашния ден те са били само 2, което означава, че има някакъв ефект от цялата тази работа".

В София проверките са преминали и по трите булеварда, по които има бус ленти - Цариградско шосе, „Данаил Николаев" и „Сливница". Проверени са и най-натоварените спирки - около пазарите, в района на „Красно село", Цариградско шосе.