Мъж почина, след като падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж
Мъж почина, след като падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж / снимка: БГНЕС, архив

Пореден трагичен инцидент с асансьор в столицата.

Мъж почина снощи след като падна от 14-ия етаж в шахтата на съоръжение. Инцидентът е станал около 21:30 часа в сграда на ул. "Охридско езеро" в ж.к. „Сердика".

Мъжът, 61-годишен, отворил вратата на асансьора, но се оказало, че в това време съоръжението се е намирало на по-горен етаж. Човекът паднал и починал на място.

Според съседи през целия ден асансьорът в 17-етажния блок не работел. Има вероятност причината за трагедията да не е обикновена техническа неизправност на асансьора. Върху механизма на 14-ия етаж е въздействано така, че вратата е можело да бъде отворена по всяко време, дори кабината да не е на етажа.

Това е поредният фатален инцидент с асансьор. На 19 октомври миналата година 53-годишен мъж загина, след като падна в шахтата на асансьор в блок в столичния квартал "Гео Милев".

Два месеца по-рано при пропадане на асансьор на бул. "Цариградско шосе", отново в София, почина 49-годишна жена, а друга пострада сериозно. През ноември мъж падна в асансьорна шахта в хотел във Велинград и получи сериозни наранявания.