/ БГНЕС, архив
доц. Юлий Ванев, хирург в Пирогов
97365
доц. Юлий Ванев, хирург в Пирогов
  • доц. Юлий Ванев, хирург в Пирогов
Няма опасност за живота на 18-годишния Борислав Великов, който вчера бе наръган в тролей в София. Момчето е в стабилно състояние, в съзнание и е контактно, съобщиха лекуващите го медици в „Пирогов”. 34-годишният нападател вече е с повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди, съобщиха за Дарик от прокуратурата. Той е криминално проявен с регистрации за кражба, хулиганство, побой и притежание на наркотици.
 
Мъж наръга младеж в тролей в София

Инцидентът стана малко след 18:00 ч. вчера в тролей по линия 7, движещ се в посока „Люлин”. 18-годишният Борислав направил забележка на група деца, които цапали тролея с обелки от семки. В спора се намесил 34-годишен мъж, който извадил нож и наръгал два пъти Борислав. Момчето бе откарано в „Пирогов” в шоково състояние с рани в гърдите и корема. Състоянието му вече е стабилизирано и Борислав е контактен и в съзнание, съобщи днес доц. Юлий Ванев от „Пирогов”.
 
През март: Мъж е бил наръган в автобус в София след скандал

"Около 18.30 вчера в болницата е транспортиран пострадал с прободно нараняване в областта на гръдния кош. Поради локализацията на нараняването пациентът е настанен в противошокова зала, където са извършени комплекс от спешни диагностични мероприятия. В много кратко време са диагностицирани характерът и степента на увреждането. Пациентът е приведен в операционна зала, където е извършена оперативна интервенция. Характерът и степента на нараняване са такива, че не представляват непосредствена заплаха за живота. Отстранени са вероятностите за прогресиране на увреждането и преминаване в друг вид на усложнения. В момента състоянието на пациента е стабилно, във вид не застрашаващ и предполагащ позитивно и оптимистично развитие на травматичното увреждане", каза доц. Ванев.
 
В болницата е прегледана и приятелката на Борислав, която също пострадала леко.

Инцидентът се случил на ъгъла на булевардите „Опълченска” и „Сливница”, а нападателят е задържан веднага. По информация на МВР заслуга имал шофьорът на тролея, който затворил навреме вратите и отбил встрани. Според свидетели нападателят бил видимо неадекватен. Той е 34-годишен, криминално проявен с регистрации за хулиганство, кражба, побой и притежание на наркотици. При ареста му у него са открити няколко шишенца метадон. От Софийската градска прокуратура съобщиха за Дарик, че мярката му за задържане под стража е удължена на 72 часа и му е повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди.
 
Очаква се 18-годишният Борислав да остане в болницата между три и пет дни. Той учи в спортното училище на ЦСКА и се занимава с джудо и самбо. Тази година е абитуриент и му предстоят зрелостни изпити.