Мъж наръга младеж в тролей в София
97363
Мъж наръга младеж в тролей в София
  • Мъж наръга младеж в тролей в София
18-годишен младеж е бил наръган с нож в София, съобщи МВР. Инцидентът е станал тази вечер след спречкване в тролей. Пострадалият е откаран в „Пирогов” с опасност за живота, а нападателят е задържан.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 18:00 часа тази вечер. Тролеят от линия №7 се движел по посока „Люлин”. По неофициална информация вътре се возела група деца от ромски произход, които цапали превозното средство с люспи от семки. 18-годишен младеж им направил забележка, след което влязъл в спор с 33-годишен мъж, който ги придружавал. В течение на спора мъжът извадил нож и наръгал два пъти младежа.

През март: Мъж е бил наръган в автобус в София след скандал

Тролеят спрял на ъгъла на булевардите „Сливница” и „Опълченска”. На място пристигнали екипи на полицията и "Спешна помощ". Нападателят е задържан и по първоначална информация е криминално проявен.

Младежът е откаран в противошокова зала в "Пирогов” с прободни рани в гърдите и корема. От болницата съобщиха за Дарик, че му предстои операция и повече информация за състоянието му ще бъде обявена във вторник сутринта.

С пострадалия младеж е била и приятелката му, която също е пострадала леко. Няма информация за пострадали сред другите пътници на тролея.

Районът около мястото на инцидента бе отцепен заради полицейски оглед.
 
Подобен инцидент в автобус в столичния квартал „Света Троица” се случи и в края на март. Тогава след спречкване пострада 38-годишен мъж.