Масови сигнали за бомби в училища в София, Варна и Бургас.

Във всички училища във Варна има сигнали за взривни устройства, съобщиха за БТА от областната дирекция на полицията. Служителите на реда извършват проверки.
 

училище сигнал за бомба
БТА


След заплахите срещу учлища: Вижте какво пише в мейла с бомбените закани


Над 30 са засегнатите учебни заведения в Бургас и региона. Учениците там са били евакауирани. Сигнали са подадени в бургаските школа ОУ "Георги Бенковски", "Св. св. Кирил и Методий", "Константин Преславски", "Васил Априлов", Елин Пелин" и други училища. Ръководствата им са преценили, че няма да рискуват и децата са освободени от занятия. В следващите 24 часа всички заплашени училища ще останат затворени. Децата ще могат да се върнат в класните стаи след 11 часа във вторник.

Вероятно става въпрос за хакерска атака, тъй като имейлите, които са получени, са идентични и са пристигнали на служебните пощи по едно и също време.

Сигнали за поставени взривни устройства са подадени и за няколко училища в София. От пресцентъра на МВР заявиха, че към учебните заведения са изпратени екипи, които да проверят сигналите. По непотвърдена информация те се намират в районите "Подуяне" и "Красно село" и "Слатина".
 

училище сигнал за бомба
БТА


До момента никъде не са намерени опасни вещества. След проверките директорите ще преценят дали учебният процес да продължи.

Анонимните сигнали за бомби, които изпразниха бургаските училища, са изпратени като заплашителни, еднотипни имейли, адресирани като „важно съобщение” от името на Егор Синянский. В тях пише „Ние сме от организацията MFUL.
 

заплаха мейл

"Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени изцяло. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще се взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете", завършва заплахата.
 
БГНЕС, Фокус, БТА