/ БГНЕС
Столичната полиция проверява сигнали за поставени взривни устройства в няколко обекта в столицата
Столичната полиция проверява сигнали за поставени взривни устройства в няколко училища в София. Това потвърдиха за DarikNews.bg от МВР. 

Родители сигнализираха в медията за три училища, в които са били подадени сигнали за бомба. Става въпрос за 81 СУ „Виктор Юго“, 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" и 144 СУ "Народни будители". И трите училища са в район "Младост". Родителите са били извикани, за да вземат децата си от учебните заведения.  

Учениците от I-ва смяна в 81 СУ са евакуирани и освободени от учебни часове до края на деня. Учениците от втора смяна, 5 и 6 клас ще се обучават в електронна среда през виртуалните класни стаи. Това съобщават от учебното заведение във Фейсбук страницата си. От ръководството уточняват, че учениците от 1-4 клас трябва да бъдат взети от двора на училището. В съобщението се казва, че мерките са предприети във връзка с подаден сигнал от 7 РУ за бомбена заплаха

Припомняме, че сигнал за поставено взривно устройство опразни временно Съдебната палата в София тази сутрин. Полицейски екипи евакуираха хората от сградата. Специализирани екипи посетиха мястото, за да проверят сигнала, който бе подаден около 9 часа. Сигналът се е оказал фалшив и служителите в Съдебната палата вече работят нормално, уточниха от полицията.