Крадците, обрали клона на „Алианц”, не са избягали с мотори
Крадците, обрали клона на „Алианц”, не са избягали с мотори / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Крадците, обрали клона на „Алианц”, не са избягали с мотори
58177
Крадците, обрали клона на „Алианц”, не са избягали с мотори
  • Крадците, обрали клона на „Алианц”, не са избягали с мотори

Двамата извършили обира от офиса на банка Алианц" на бул. „Дондуков", не са били на мотор, както смятаха разследващите в началото. Не са открити такива следи, не е ясно също как са пристигнали и след това избягали, обясни пред Дарик шефът на отдел „Грабежи" към СДВР главен инспектор Илко Илиев.

По думите на Илиев крадците не са били добре организирани и имат пропуски. Охранителят на банковия клон, който сам твърдеше, че не е пострадал, всъщност е бил бит: „Има телесна повреда по него вследствие на ръкопашната схватка, в която е влязъл с тях".

„Досега нямаме един човек, който да каже, че е видял да се оттеглят двама души със сходно описание, било на мотор, било на два мотора, било на колело. Няма следи от гуми на мотор. Чудно ни е и се опитваме да разберем с какво са избягали и с какво са дошли. Може да е имало и трети, и четвърти човек, но това е въпрос на изследване и уточняване", разказа още главен инспектор Илиев.

Двамата въоръжени и маскирани мъже нахлуха в банковия клон на 23 октомври сутринта, завързаха охраната и касиерката и взеха всички налични пари в банката. Откраднати бяха около 70 000 лева. Към момента извършителите не са установени.

Цялото интервю с главем инспектор Илиев очаквайте утре в "Дарик кафе".