/ БГНЕС
От 17.00 ч. до 19.30 ч. потокът от автомобили на входовете на столицата ще е най-интензивен. Това каза по време на брифинг комисар Тенчо Тенев, началник на ,,Пътна полиция" към СДВР, предаде „Фокус“.
 
„Приоритетно пускаме движението от Пловдив за София“, каза комисар Тенев. Той обърна внимание, че светофарът там се задържа по минута и половина до три, за да могат да се приберат автомобилите. „На всички други останали входове на територията на София имаме наши патрулни екипи“, каза началникът на „Пътна полиция“ към СДВР и уточни, че малко по-натоварено е движението в района на Панчарево при разклона за Южната дъга в посока „Младост“.
 
„Имаме и реверс на Владая, там движението се осъществява в две ленти в посока София и ще продължи до 18 ч.“, каза комисар Тенев и допълни, че реверс има и на един от тунелите на автомагистрала „Люлин“, където движението също е двупосочно. Комисар Тенев поясни, че най-вероятно и утре сутринта хората ще пътуват към София. „Опитът ни последните няколко години показва, че освен през днешния ден, хората през утрешния ще станат малко по-рано, за да влязат в София“, каза комисарят и увери, че и утре сутрин „Пътна полиция“ ще има екипи на входните артерии на столицата.